Stoppen met roken in groep

Stoppen met roken is moeilijk. Dat weet je waarschijnlijk al… 50% van alle rokers wilt stoppen met roken. 30% probeert het. Slechts 3 tot 5% slaagt erin zonder hulp.

Stoppen met roken in groep onder begeleiding van een tabakologe en met advies rond het hulpmiddel dat bij jou past, zijn drie factoren die de slaagkansen om te stoppen aanzienlijk kunnen verhogen.

Wat houdt een ‘rookstopprogramma’ in?

Het rookstopprogramma bestaat uit 8 sessies, verspreid over ongeveer 4 maanden. In het begin komen we wekelijks samen. Iedere deelnemer krijgt advies op maat.

Tijdens de eerste sessie wordt uitgebreid ingegaan op wat een verslaving is, het verschil tussen lichamelijke en psychologische verslaving en het aanbod van hulpmiddelen. De volgende sessie gaat over motivatie, welke factoren motivatieversterkend werken en welke foutieve gedachten nog in de weg staan om te stoppen. De derde sessie is de rookstopdag. Er wordt dan informatie gegeven over welke gevolgen roken voor het lichaam heeft, maar vooral ook welke positieve veranderingen optreden wanneer je stopt met roken.

In de daaropvolgende sessies bespreken we eventuele moeilijkheden, die ervaren worden bij de stoppoging en gaan we in op mogelijke risicosituaties die tot herval kunnen leiden.

Kostprijs?

48 euro voor de hele cursus

24 euro voor wie een verhoogde tegemoetkoming heeft

Volgende startdag

Donderdag 20 januari 2022 om 16u15 (onder voorbehoud van coronamaatregelen)

Inschrijven

Via het secretariaat van de Zorgboom of

via mail: sigridclaes73@gmail.com

Sigrid Claes

Erkende tabakologe/psychologe